Meteen naar de inhoud

10 veel gestelde vragen over pendels en pendelen

Je wilt een pendel kopen of gewoon graag meer over pendelen te weten komen? We beantwoorden de 10 meest gestelde vragen over pendels en pendelen.

1. Is pendelen gevaarlijk?

Het gebruik van pendel is voor veel mensen toch nog een beetje spannend. Het heeft iets mysterieus en duisters en wordt al snel geassocieerd met glaasje draaien. De waarheid is echter dat het allemaal niet zo spannend is en al helemaal niet gevaarlijk. Tijdens het pendelen wordt het onderbewuste geraadpleegd en het heeft dus niets te maken met het oproepen van geesten.

2. Welke vragen kan ik een pendel stellen?

Een pendel wordt voornamelijk gebruikt voor het stellen van levensvragen. Moet ik die studie gaan volgen of moet ik gaan verhuizen. Formuleer je vraag duidelijk en kort en bondig en laat de pendel zijn werk doen. Je kunt van de pendel 4 reacties verwachten, namelijk: ja of nee, weet ik niet of geen antwoord.

3. Kan iedereen leren pendelen?

Ja dat kan zeker. Weet wel dat het wat oefening vergt, neem er dus de tijd voor en geef niet te snel op. Zorg ervoor dat je ontspannen en goed voorbereid aan je pendelsessie begint. Lees ook ons blog met startertips en ga goed voorbereid van slag.

4. Kan een pendel de toekomst voorspellen?

Nee, pendelen heeft niets te maken met voorspellen van de toekomst. Een pendel helpt je bewuste bij het vinden van de antwoorden op je vragen waar je onderbewuste het antwoord al op weet.

5. Welke pendel moet ik kopen?

Een pendel kopen lijkt met zo’n enorm aanbod een enorme klus. We schreven al eerder een artikel over tips om je keuze iets eenvoudiger te maken. Het belangrijkste advies wat we je kunnen geven is, laat de pendel jou kiezen. Met andere woorden ga af op je intuïtie dan kies je altijd de juiste pendel.

6. Hoe moet je een pendel vasthouden?

Een pendel houd je met duim en wijsvinger vast aan het uiteinde van het kettinkje of koordje. Heb je een pendel met een kettinkje dan is deze aan het uiteinde vaak voorzien van een bolletje/knopje waaraan je de pendel goed kunt vasthouden. Wil je een pendel kopen en vind je dit prettig let hier dan goed op. Het kettinkje of koordje is vaak zo’n 5 tot 10 cm van lengte. Over het algemeen wordt de pendel vastgehouden met schrijfhand, al wordt er ook vaak gezegd dat het vasthouden met links de voorkeur heeft omdat dit de kant is van het hart en het onderbewustzijn. Doe wat goed voelt voor jou.

7. Hoe bereid ik me voor op een pendelsessie?

Belangrijk is dat je ontspannen bent voordat je begint met pendelen. Een korte meditatie voorafgaand kan je hierbij helpen. Wat ook helpt is je pendelplek fijn in te richten. Zorg voor een goede comfortabele stoel aan tafel,  brandt een wierookstokje of kaarsje en maak het jezelf vooral gemakkelijk. Lees ook: wat is een pendel!

8. Moet ik mijn pendel ook reinigen?

Pendels (zeker van edelsteen) moeten met regelmatig worden gereinigd. Het is ook verstandig om je net aangeschafte pendel direct te reinigen. Niet alleen maar omdat dit lekker fris is maar ook om storende energie en energetisch (vuil) uit en van de pendel te verwijderen. Er zijn tal van manieren om je pendel te reinigen, de uitgebreide beschrijving lees je in ons artikel pendel reinigen en opladen.

9. Moet een pendel worden opgeladen?

Pendels zijn veelal van edelsteen en deze dienen na elke reiniging ook weer opgeladen te worden. Het opladen van edelstenen kan op verschillende manieren en is niet voor elke steen hetzelfde. Lees hier welke manier voor jou het beste werkt.

10. Moet ik heel spiritueel zijn om te beginnen met pendelen?

Het helpt zeker als je spiritueel bent ingesteld bent en al enige ervaring en affiniteit hebt met spiritualiteit. Is het noodzakelijk? Absoluut niet, iedereen kan beginnen met pendelen en je vaardigheid alsmede je spiritualiteit kan hier verder door ontwikkeld worden. Niet twijfelen dus maar gewoon doen.

We hopen dat je de antwoorden hebt gekregen op de vragen die had over pendelen. Enthousiast geworden en er klaar voor om zelf een pendel te kopen? Bekijk dan gelijk ons assortiment met pendels.
De waardering van www.mindfulwinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 216 reviews.
Wishlist 0
Continue Shopping
Chat openen
1
Hallo,

Welkom bij de Mindful Winkel!

Laat het ons weten als we je ergens mee kunnen helpen. Veel Minful shop plezier!

Wist je dat je bij de Veel Gestelde Vragen al veel antwoorden op je vragen kunt terug vinden?