Meteen naar de inhoud
etherische olie kopen 1

Wat is etherische olie? 5 weetjes

5 weetjes over etherische olie

 

De etherische oliën zijn één van de populairste producten van de Mindful Winkel. Veel van onze klanten weten duidelijk hoe waardevol de oliën zijn en welke positieve eigenschappen ze bieden. Toch krijgen we ook nog regelmatig vragen van onze klanten en merken we dat er nog wel eens onduidelijkheden en misverstanden bestaan rond etherische oliën.  In dit blog beantwoorden we de meest gestelde vragen zodat ook jij optimaal gebruik kunt maken van onze oliën en je makkelijker een keuze kunt maken uit ons assortiment.

 

1. Wat is etherische olie?

-Etherische olie is een uit plantmateriaal gewonnen mengsel van vluchtige, aromatische moleculen dat kenmerkend is voor de geur van de plant waaruit ze worden gewonnen. Hoewel dergelijke mengsels “olie” worden genoemd, bevatten etherische oliën geen vet. Ze zijn vloeibaar op kamertemperatuur, maar verdampen al snel bij verhitting en ontbranden gemakkelijk. Ze worden gewonnen uit verschillende delen van een plant, bijvoorbeeld de bloesem, de vrucht, het zaad, de bladeren, de schil, de schors of het hout (van stam, takken of wortels). Meestal bevat een plant niet meer dan 1% etherische olie, maar in geval van nootmuskaat en kruidnagel is dat meer dan 10% etherische olie. Soms bevatten verschillende delen van een plant verschillende vluchtige oliën. (bron wikipedia)

 

2. Wat is het verschil tussen etherische olie en essentiële olie?

-Er is geen verschil. De term essentiële komt van het Engelse woord essence, wat extract betekent. Een etherische olie of essentiële olie is dus gewoon hetzelfde.

 

3. Wat kun je nu eigenlijk met zo’n flesje etherische olie?

– Hier bestaat nog wel wat misverstand over. Er wordt nog vaak gedacht dat de olie uitsluitend gebruikt kan worden als geur/aroma. Het creëren van een lekker luchtje en fijne sfeer in je woonkamer of yoga- of praktijkruimte. Dit is ook zeker één van de mogelijkheden, een hele fijne zelfs. Want de oliën als geurverspreiding zorgen voor een prettige ontspannen gemoedstoestand. Daarom worden onze oliën ook zo vaak verkocht aan yoga studio’s en ingezet bij meditatie en mindfulness trainingen. Vul de olieverdamper of diffuser met water en druppel daar enkele druppels etherische olie in. De hoeveelheid druppels is een beetje afhankelijk van welke geur je gaat gebruiken en je persoonlijke voorkeur. Experimenteren dus, een richtlijn is zo’n 5 druppels.

Maar etherische oliën kunnen voor zoveel meer gebruikt worden.

– Gebruik etherische oliën in het bad. Let op! Gebruik olie nooit puur in het water. Olie blijft op het water drijven hierdoor kan de olie in direct contact komen met de huid en voor huidirritaties zorgen. De olie moet in het water oplosbaar worden gemaakt met een emulgator of gebruikt worden i.c.m. een neutraal badschuim. Bij gebruik in een kunststof bad altijd een emulator gebruiken om de olie op te lossen anders kan een kunststof bad worden aangetast. Naast een neutraal badschuim is ook leem, vette of volle melk of honing goed te gebruiken om de olie met water te mengen.

– Gebruik op de huid. Etherische olie kan worden toegepast als massagemiddel. Ook hier geldt een waarschuwing! Op enkele oliën na (b.v lavendel olie) kan etherische olie niet puur op de huid worden gebruikt maar moet worden vermengd met een basisolie. Een amandelolie bijvoorbeeld is hiervoor goed te gebruiken.

– Gebruik als smaakstof. Sommige oliën zijn uitstekend te gebruiken in de keuken. Denk aan smaakstof voor bijvoorbeeld desserts.

– Gebruik als stoom inhalatie. Onze Eucalyptus olie is hier uitstekend voor te gebruiken. Ook in de de sauna of stoomruimte.

– Nog wat voorbeelden waarvoor etherische oliën gebruikt worden: warmte en koude kompressen, mondspoeling en gorgelen, crèmes en lotions, voetenbaden etc.

Zoals je kunt lezen, er zijn zoveel mogelijkheden voor het gebruik van etherische oliën. Bij alle oliën die wij aanbieden staat een duidelijke omschrijving over het gebruikt en de toepasbaarheid. Maak gebruik van deze informatie en kies welke olie het best aansluit op jouw wensen.

 

-4 Waarom is er zoveel prijsverschil tussen de verschillende oliën?

– Dit heeft te maken met de hoeveelheid planten die er nodig zijn om de olie uit te winnen. Van sommige oliën is zoveel plantmateriaal nodig dat dit automatisch resulteert in een hogere prijs. De zoete sinaasappel olie is bijvoorbeeld wat gemakkelijker te winnen wat resulteert in een lagere prijs.

 

-5 Zijn de oliën die de Mindful Winkel aanbiedt van goede kwaliteit?

– Ja. Wij staan volledig achter de oliën en verkopen dan ook uitsluitend dit gerenommeerde merk. Onze Aromafume & bach oliën zijn betaalbaar en van uitstekende kwaliteit! Het zijn oliën van de hoogste kwaliteit op basis van 100 % zuivere en natuurlijke etherische oliën, met waar mogelijk biologische ingrediënten. Elk product is het resultaat van diepgaand onderzoek en wordt streng gecontroleerd.

Wees gewaarschuwd, er worden vaak oliën aangeboden tegen een zeer lage prijs. Zoals je hebt kunnen lezen is het winnen van de oliën een kostbaar proces. Je kunt er dan ook van uitgaan dat goedkope oliën van een veel lagere kwaliteit zijn.

Wij hopen dat dit blog je geholpen heeft en je wat meer te weten bent gekomen over de toepasbaarheid en het gebruik van ons assortiment etherische oliën.

Wil je onze oliën gaan gebruiken als geurverspreiding voor je woning, yoga- of praktijkruimte combineer dan jouw aankoop met een aroma diffuser. Vanaf een bedrag van 50 euro wordt je bestelling al gratis thuisbezorgd.

Namasté

© Mindful Winkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.mindfulwinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 216 reviews.
Wishlist 0
Continue Shopping
Chat openen
1
Hallo,

Welkom bij de Mindful Winkel!

Laat het ons weten als we je ergens mee kunnen helpen. Veel Minful shop plezier!

Wist je dat je bij de Veel Gestelde Vragen al veel antwoorden op je vragen kunt terug vinden?