Meditatiekussen kopen?

De  Mindful Winkel heeft ze in alle soorten, designs, kleuren en maten. Een meditatiekussen of bankje is (bijna) een onmisbaar product voor een fijne meditatie ervaring.

 

Welke voordeel heeft een meditatiekussen?

Het gebruiken van een meditatiekussen heeft als belangrijkste voordeel dat het comfort bied. Je wilt je meditatieoefening het liefst zo ontspannen doen. Pijntjes, krampen, tintelingen etc. doen je oefening niet veel goed. Een beetje ongemak kan af en toe voorkomen en is zelf goed in te zetten als oefening om aandachtig te blijven. Maar te veel afleiding is vervelend en neemt de zin om te gaan mediteren op ten duur ook weg. Met het kiezen van het juiste meditatiekussen zit je comfortabel en ontspannen en staat er niets ije n de weg om een fijne meditatie te beleven.

Door rechtop te zitten op een meditatiekussen creëer je een kleine holling in je rug waardoor je ruggengraat goed recht is en je nek het verlengde is van je ruggengraat. Dit zorgt voor een "waardige zit', een houding waar je meditatie mee in wil gaan.

 

Welk soort meditatiekussen is geschikt voor mij?

Wij hebben verschillende soorten kussens in ons assortiment. Om er achter te komen welk kussen het beste bij jou past bespreken we de kussens hieronder.

 

Rond meditatiekussen:

Het kussen dat je het meest zal tegenkomen in de yogastudio's, meditatie- en mindfulness centra. Een kussen die dan ook voor veel mensen geschikt is. De hoogte van het kussen varieert tussen de 13 en 18 cm.

(extra) Hoog meditatiekussen:

Een "extra" hoog meditatiekussen is eigenlijk hetzelfde als het "standaard" ronde kussen maar dan hoger. Een goede keuze als je wat langer bent dan de gemiddelde mens of gewoon niet zo lenig bent om makkelijk in een lotushouding of kleermakerszit te gaan zitten.

Halve Maan meditatiekussen:

Dit kussen heeft zoals de naam al doet vermoeden de vorm van een halve maan. Dit type kussen heeft een licht rond gebogen vorm en afhellend zitvlak waardoor er meer steun is voor de dijen en het makkelijker is om een rechte zithouding aan te nemen. Een kussen dat zeer geschikt is voor mensen die vaak kampen met lage rugpijn.

Meditatiekussen opvullen

Na verloop van tijd kan je kussen wat gaan inzakken. Wanneer je het idee hebt dat jouw kussen niet meer zo stevig is of wat minder fijn zit, dan is dit gemakkelijk op de lossen door het kussen wat bij te vullen met boekweitdoppen. Omgekeerd kan natuurlijk ook. Vind je het kussen wat te hard, haal dan gewoon wat van de boekweidoppen uit het kussen.

 

Weet jij al welk meditatiekussen jij gaat kiezen?

Meer informatie voor het kopen van een meditatiekussen vind je hier> Verder lezen

Oh ja, ga je voor het eerst beginnen met mediteren lees dan ook ons blog voor handige tips en tricks. Beginnen met mediteren - deel1 >

Bestelling compleet maken, bekijk ook onze meditatie omslagdoeken en meditatiematten. Voor unieke handgemaakte meditatiekussens klik je hier!