Meteen naar de inhoud
meditatiekussen kopen

Meditatiekussen kopen? 5 adviezen!

Je wilt een meditatiekussen kopen? 

Meditatiekussens zijn er in verschillende vormen, maten en dessins. Waar moet je nu op letten bij de aanschaf van een kussen en wat zijn de verschillen? In dit blog lees je er meer over.

Wat is de functie van een meditatiekussen?

Een meditatiekussen heeft natuurlijk de functie om op te gaan zitten tijdens het mediteren. De kleermakerszit en halve Lotus zijn de meest gebruikte houdingen om te mediteren, een meditatiekussen helpt je om het langer vol te houden in deze houdingen. Wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat je meer ontspannen bent en minder snel bent afgeleid. Wat je meditatie weer ten goede komt!

Bovendien is over het algemeen je houding een stuk beter wanneer je gebruikt maak van een kussen. Wat weer resulteert in minder pijntjes en ongemak. Een goede houding, daar zorg je trouwens ook zelf voor (lees ook beginnen met mediteren) maar een meditatiekussen is een ondersteuning hierin. Pijntjes en ongemak zullen door het gebruik van een meditatiekussen niet volledig verdwijnen maar verminderen doet een kussen het zeker.

Welke soorten meditatiekussens zijn er?

Er zijn een aantal verschillende vormen van meditatiekussens .

  • Rond (meest gebruikt). Standaard hoogt zo’n 13 cm.
  • Halve maan kussen. Geeft wat meer steun aan de dijen.
  • Rechthoekig kussen. Kan ook vaak als bolster worden gebruikt.
  • Meditatiebankje. Zoals de naam al doet vermoeden geen kussen maar wel een goed alternatief als een meditatiekussen voor jou niet geschikt is.

Zoals gezegd, een rond kussen is het meest gebruikte kussen. Waarom? Omdat met dit type kussen vrijwel iedereen (al dan niet met wat aanpassing) een goede meditatiehouding kan aannemen. De hoogte van het kussen is namelijk vrij makkelijk aan te passen. Wil je het kussen iets lager hebben dan kun je gemakkelijk wat van de vulling uit het kussen halen. Wil je het wat hoger hebben, doe er dan nog wat vulling bij en leg bijvoorbeeld een opgevouwen dekentje onder het kussen. Ben je lang en is het standaard kussen echt te laag dan raden we je een hoog kussen (leverbaar in diverse kleuren) of is een meditatiebankje een goed alternatief.

Wat is de juiste houding als je een meditatiekussen gebruikt?

Gebruik je kussen altijd op een zachte ondergrond. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een yogamat of meditatiemat gebruiken. Ga een beetje voor op het kussen zitten zodat je bekken wat gekanteld is. Houd je rug recht, hoofd geheven en schouders ontspannen en leg je handen in je schoot of laat ze rusten op je benen. Als je niet heel lenig bent zullen je knieën niet helemaal de grond raken waardoor er wat spanning kan ontstaan, dit kan na loop van tijd voor wat ongemak zorgen. Je kunt de ruimte tussen je knieën en de vloer opvullen met een dekentje waardoor je langer in dezelfde houding kunt blijven zitten.

Hoe zit een meditatiekussen nu eigenlijk in elkaar?

Het kussen is doorgaans gemaakt van stevig katoen en is voorzien van een binnen- en buitenhoes en er zit een draagband aan. Een goed kussen is gevuld met boekweitdoppen, deze geleiden goed jouw warmte en hebben een goede veerkracht wat er voor zorgt dat het kussen niet snel plat wordt. Aan de onderkant van het meditatiekussen zit een rits waardoor je de binnenvulling makkelijk kunt bijvullen of er wat boekweit uit kunt halen als je het kussen graag wat lager wilt. Verder zijn de kussens in veel verschillende dessins te verkrijgen. De mindful winkel wil alleen de mooiste producten in de winkel dus selecteert alleen de kussens waar wij heel blij van worden😊.

Wel of geen meditatiekussen gebruiken?

Zoals je hebt kunnen lezen heeft mediatiekussen kopen nogal wat voordelen en is het een mooi accessoire in je woning. Bovendien zal het zien van jouw kussen je aansporen om te gaan mediteren. Bekijk onze collectie meditatiekussens in de meditatie shop en kijk of er voor jou het juiste kussen tussen staat.

Namasté

de Mindful Winkel

 

© Mindful Winkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.mindfulwinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 216 reviews.
Wishlist 0
Continue Shopping
Chat openen
1
Hallo,

Welkom bij de Mindful Winkel!

Laat het ons weten als we je ergens mee kunnen helpen. Veel Minful shop plezier!

Wist je dat je bij de Veel Gestelde Vragen al veel antwoorden op je vragen kunt terug vinden?