Meteen naar de inhoud
mindful leven met aandacht

Mindful blijven met een overvolle agenda

Mindful blijven met een overvolle agenda 

 Vrijwel iedereen die ooit de 8 weekse mindfulness training (MBSR) heeft gevolgd is dit gaan doen omdat het even allemaal niet zo lekker liep in het leven. Misschien had je wat last van stress en spanning of was het al zover dat je op het randje stond om in een burn-out te belanden of misschien zat je er zelfs al middenin. Een mindfulness training is dan een uitstekend hulpmiddel om je weer fijn te gaan voelen en je eigen kracht weer terug te vinden.  

Maar dan na de training 

Je hebt de training afgerond en staat er weer alleen voor. Het is voor velen nog steeds een illusie dat je na de training weer je leven op kunt pakken zoals je daarvoor deed en dat het fijne zen gevoel voor altijd zal blijven. Jammer maar zo werkt mindfulness helaas niet. De training is er puur om jou uit het dal te trekken waarin je was beland en je de handvatten te geven om deze way of living voort te zetten. En dit is goed te doen maar vereist wilskracht en motivatie om het echt anders te gaan doen. Keuzes te maken over hoe jij je leven graag leeft en indeelt en om te gaan kijken wat voor jou echt belangrijk is. In feite wordt er door de training voor jou een deur opengezet waar je alleen nog maar doorheen hoeft te lopen.  

Denk in mogelijkheden 

Wij mensen zijn geneigd om alles te willen, mee te gaan met de massa. Een groot huis, een mooie auto voor de deur, een flitsende carrière. Leuk allemaal maar word jij er gelukkig van? Zou je niet liever wat meer tijd met je gezin en vrienden besteden, vaker op reis gaan of gewoon echt gaan doen waar je gelukkig van wordt. Eh ja, maar er moet toch ook brood op de plank komen? Ja dat moet maar het één hoeft het ander niet uit te sluiten. Misschien is het mogelijk om een dagje minder te werken of dichter bij huis te werken zodat je niet elke dag uren in de file staat. Voor jezelf beginnen, een beter betaalde baan vinden, er is van alles mogelijk als je denkt in mogelijkheden. Vraag je af wat jou echt gelukkig maakt en ga ervoor en denk er vooral niet over na wat de andere mensen van jouw keuzes vinden. Als jij bijvoorbeeld graag in een zelfvoorzienend huisje in het bos wil wonen kijk dan hoe je dit kunt realiseren.  

Leef ik dan een mindful leven? 

Nee nog niet maar je bent wel enorm op de goede weg 🙂Tijdens en nadat je de mindfulness training hebt afgerond heb je kunnen ervaren hoe goed je je kunt voelen. Dit heeft je nieuwe inzichten gegeven waar je mee verder kunt. Zoals je leven anders in te gaan richten en je mogelijkheden te gaan benutten. Nu is het zaak de mindful way of living vast te houden en te onderhouden. Maar hoe dan? Allereerst ga eens schrappen in je agenda, wat moet er echt en wat kan ik schrappen. Nadat je je mogelijkheden hebt bekeken stel je doelen vast en ga je hier naartoe werken en doe dit vooral op manier die goed voelt voor jou. Dus zonder stress, frustratie en oordeel.  

Klinkt goed maar hoe blijf ik nu Mindful? 

De handvatten die je hebt gekregen tijdens de mindfulness training zul je moeten gaan gebruiken in je dagelijks leven.  De oefeningen en meditatieoefeningen die je hebt geleerd, het is zaak deze te gaan onderhouden. Alleen op deze manier kun je echt een mindful leven leiden. Dus schrap zoveel mogelijk uit je agenda maar voeg er een dagelijkse meditatie aan toe.  Neem elke dag de tijd om even te gaan zitten en gewoon er te zijn in het hier en nu. Observeer je gedachten en laat deze ook weer los. Kijk gewoon eens wat zich aandient en laat het weer los. (zie ook beginnen met mediteren). Betrek mindfulness in alles wat je doet. Of het nu de afwas doen is, je wandeling naar de supermarkt of het vouwen van de was. Doe alles met aandacht en je zult zien dat mindfulness steeds meer onderdeel wordt van je leven en dit gaat je zoveel eerder brengen naar het leven wat je graag wilt leven. 

 Succes en stay mindful 

 

Namasté 

 Team mindful winkel 

 

© Mindful Winkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.mindfulwinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 216 reviews.
Wishlist 0
Continue Shopping
Chat openen
1
Hallo,

Welkom bij de Mindful Winkel!

Laat het ons weten als we je ergens mee kunnen helpen. Veel Minful shop plezier!

Wist je dat je bij de Veel Gestelde Vragen al veel antwoorden op je vragen kunt terug vinden?