Meteen naar de inhoud
leren pendelen

Pendelen 10 tips die je moet weten!

Pendelen: Vind antwoorden op prangende levensvragen

Het leven is een groot mysterie. Dat is net wat het zo boeiend maakt. Maar soms verlang je naar een beetje meer zekerheid. Op die momenten is de pendel een handige tool, want het helpt je om antwoorden te krijgen op de meest prangende levensvragen. Ga je binnenkort de liefde van je leven tegenkomen of je droomjob scoren? Lees onderstaande pendel tips en kom het eindelijk te weten!

Wat is een pendel en hoe werkt het?

Een pendel is een krachtig voorwerp dat je helpt om informatie in te winnen. Het wordt gemaakt uit materiaal dat energie goed opneemt. Hierdoor voelt je hogere zelf het antwoord aan en gaat de pendel in beweging. Maar hoe gebruik je een pendel nu precies?

Een pendel gebruiken is niet zo moeilijk. Je hebt de techniek zo onder de knie! Neem het koordje aan het uiteinde vast tussen je duim en wijsvinger, zorg ervoor dat de palm van je hand ontspant en houd je hand recht. Op die manier kan de pendel goed bewegen. Als je het moeilijk vindt om je hand recht te houden, kan je je arm op de tafel laten steunen. Dit is vooral in het begin sterk aangeraden.

Vergeet niet te kalibreren

Het is belangrijk om op voorhand een ja/nee antwoord vast te stellen met je pendel. Dit wordt ook wel kalibreren genoemd. Je doet het heel eenvoudig door vragen te stellen waarvan je het antwoord zeker weet, zoals “Heb ik een zus?” of “Ben ik getrouwd”. Nadien krijg je steeds dezelfde beweging te zien voor hetzelfde antwoord. Je pendel kan dan bijvoorbeeld van voor naar achteren bewegen voor een ja antwoord en van links naar rechts bewegen voor een nee antwoord of omgekeerd. Enkele tips: neem voldoende tijd om vertrouwd te raken met de antwoorden, stel je vragen duidelijk en geef de pendel de tijd om tot rust te komen.

Pendelen kan je leren

Het is zeker niet zo dat je uitverkoren moet zijn om met een pendel te kunnen werken. Iedereen kan pendelen! Heldervoelendheid is hierbij wel een grote hulp. Maar eens je aan het pendelen begint, scherp je ook deze gave aan. Oefening baart kunst! Maar hoe kan je nu leren pendelen? Allereerst is het belangrijk dat je je goed voorbereidt. Kies een rustige ruimte uit en haal alle stoorzenders weg. Op die manier kan je je beter op de energie focussen. Ruim om die reden ook alle elektrische apparaten uit de weg en brand eventueel een kaarsje en wierrookstokje om je helemaal op je gemak te voelen.

De volgende stap is de mentale voorbereiding. Ook dat is belangrijk! Probeer net voor het pendelen een neutrale houding aan te nemen. Denk dus niet op voorhand na over het antwoord dat je wilt krijgen, maar maak je hoofd leeg. Als je dat moeilijk vindt, kan een korte meditatiesessie je hiermee helpen.

Welke vragen kan je aan de pendel stellen?

Misschien heb je wel helemaal geen idee van welke vragen je aan een pendel kan stellen. Maar eigenlijk is het niet zo moeilijk. Het is logisch dat de pendel je geen wanneer, hoe, waarom of waar vragen kan beantwoorden. Hiervoor kan je wel een pendelkaart gebruiken. Over het algemeen wordt een pendel gebruikt voor ja-nee-vragen. Alles waarop je dus “ja” of “nee” kan antwoorden, kan je zonder probleem vragen. Hierbij is het wel belangrijk dat je maar één vraag per keer stelt en dat je voldoende tijd laat tussen de vragen. Daarnaast houd je de vragen het best zo simpel en kort mogelijk.

3x unieke pendel toepassingen

Weet jij nog steeds niet goed waarvoor je een pendel kan gebruiken? Dan geven onderstaande pendel toepassing tips je vast inspiratie!

1. De juiste voeding kiezen

Je kan een pendel gebruiken om te zien welke voedingstoffen je lichaam nodig heeft. Dit doe je door hem boven je voeding te houden. Bij een positief antwoord betekent dit dat je lichaam de voeding op dat moment kan gebruiken. Bij een negatief antwoord geldt het omgekeerde.

2. Kijken of twee personen samen passen

Wil je graag weten of twee mensen perfect zijn voor elkaar? Dan kan je ook hiervoor de pendel gebruiken. Dit doe je door over de twee foto’s te pendelen. Als het antwoord negatief is, dan is het een duidelijke “nee” en als het positief is een klare “ja”.

3. Het perfecte cadeautje zoeken

Vind je het moeilijk om een cadeautje uit te kiezen? Dan is pendelen dé oplossing. Je kan het op verschillende manieren doen. Zo kan je je pendel boven de geschenkjes houden en kijken of het een positief of negatief antwoord geeft. Het is ook mogelijk om een cadeau in je gedachten te houden en aan de pendel te vragen of het een goede keuze is.

Handige pendel tips

Kan jij niet wachten om de pendel te gebruiken? Dan is het handig om eerst onze pendel tips te lezen. Op die manier kan je van de eerste keer aan de slag als een echte professional!

Tip 1: Leen je pendel niet uit

Eigenlijk leen je je pendel het best nooit uit. Als je dat wel doet, neemt het de energie van de andere persoon op. Hierdoor wordt het moeilijk om nog juiste antwoorden te krijgen. Heeft iemand je pendel toch toevallig gebruikt? Dan reinig je hem het best meteen.

Tip 2: Zet je in een comfortabele houding

Dit is een belangrijke pendel tip, want als je niet comfortabel zit, kan je je gewoonweg niet op de pendel focussen. Dan zit je te veel te denken aan je ongemak. Dat is niet wenselijk, want tijdens het pendelen is het erg belangrijk dat je je gedachten neutraal houdt.

Tip 3: Reinig de pendel voldoende

Om de geabsorbeerde energie weer uit de pendel te krijgen, is het belangrijk dat je hem reinigt. Zo is de kans groter dat je de juiste antwoorden verkrijgt. Maar let op: hoe je een pendel moet reinigen, hangt af van het materiaal.

Hoe reinig je een pendel?

Een pendel reinigen is helemaal niet zo moeilijk. Maar je moet natuurlijk wel weten hoe je eraan begint. Allereerst is het belangrijk dat je rekening houdt met het materiaal. Sommige kristalsoorten zijn namelijk erg gevoelig. De reinigingsmethode voor de pendel, hangt dus af van de uitvoering die je kiest.

Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kan je de pendel reinigen met water of kiezen om het te reinigen met salie. Als je thuis seleniet of bergkristal hebt liggen, kan je ook deze gebruiken om je pendel te reinigen. Je hoeft ze dan enkel samen in een doosje te leggen voor een volledige dag. Als je niet zeker weet hoe je je pendel kan reinigen, kies je het best voor een veilige methode: aan de hand van zelfreinigende kristallen of salie.

Zo kies je de juiste pendel uit

Voordat je kan pendelen, moet je natuurlijk eerst een pendel kopen. Kiezen is niet eenvoudig, want er zijn heel wat verschillende soorten. Toch hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn. Een pendel kopen doe je eigenlijk op je gevoel. Het is dus niet de bedoeling dat je kijkt naar welke kleur je het mooist vindt, maar wel naar hoe jij je erbij voelt. Als je dit doet, weet je zeker dat de pendel perfect bij je past en dat je er goed mee kan werken!

Claudia,

 

 

De waardering van www.mindfulwinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 216 reviews.
Wishlist 0
Continue Shopping
Chat openen
1
Hallo,

Welkom bij de Mindful Winkel!

Laat het ons weten als we je ergens mee kunnen helpen. Veel Minful shop plezier!

Wist je dat je bij de Veel Gestelde Vragen al veel antwoorden op je vragen kunt terug vinden?