Meteen naar de inhoud
wierook blog mindful winkel

Wierook kopen?

Wierook kopen?

Wat is wierook en wat kun je ermee? 

Wierook (gewijde rook) is een mengsel van aromatische stoffen gemaakt van hars van de bomen, bindmiddel en eventueel een toevoeging van etherische oliën. Het doel van wierook is dan ook niet verwonderlijk, het verspreiden van een lekker geurtje.  De wierookstokjes zoals de meesten deze kennen heeft als basis houten stokjes (meestal bamboe) waaromheen het mengsel wordt gerold. Aan dit mengsel worden nog stoffen toegevoegd die de brandbaarheid bevorderen. 

De geschiedenis en oorsprong van wierook 

Wierook ontstond al sinds zo’n 1700 voor christus en werd waarschijnlijk gebruikals reukoffer bedoeld om de goden gunstig te stemmen. Van oorsprong komt wierook uit het midden oosten. De echte wierook komt tegenwoordig nog uit India, Japan, Nepal en Tibet. In deze landen is het gebruik van wierook dan ook een onderdeel van het leven en is het branden van wierook een dagelijks ritueel.  

Waarom wierook branden? 

Wierook diende van oudsher voornamelijk een religieus doel. In de westerse landen wordt het branden van wierook voornamelijk ingezet voor ontspanning of meer praktisch het verdrijven van nare geurtjes. De geur van wierook prikkelt je zintuigen, heeft een positieve invloed op je concentratie en helpt je te ontspannen. Dit is dan ook de reden dat er vaak wierook wordt gebrand tijdens de yoga of meditatie. Nare geurtjes verdrijven uit bijvoorbeeld keuken of toilet of het verdrijven van sigarettenrook, daar leent wierook zich ook uitstekend voor.  

Echt of nep, waar op letten bij het kopen van wierook? 

Wierook gemaakt op traditionele wijze, met de hand gerold en gemaakt van natuurlijke ingrediënten herken je als eerste aan het prijskaartje. Wierook zoals we deze vaak zien liggen in de grote voordeelketens voor 1 euro of minder zijn niet van de beste kwaliteit en machinaal gemaakt van synthetische stoffen. Dit ruik je en haalt de beleving van het branden van wierook onderuit. De Mindful Winkel verkoopt uitsluitend handgemaakte premium en fair trade wierook van natuurlijke ingrediënten tegen een betaalbare prijs. Kijk eens tussen ons assortiment en probeer er eens een paar en ervaar hoe echte wierook ruikt. 

 Namasté 

Team Mindful Winkel

© Mindful Winkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.mindfulwinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 216 reviews.
Wishlist 0
Continue Shopping
Chat openen
1
Hallo,

Welkom bij de Mindful Winkel!

Laat het ons weten als we je ergens mee kunnen helpen. Veel Minful shop plezier!

Wist je dat je bij de Veel Gestelde Vragen al veel antwoorden op je vragen kunt terug vinden?