Meteen naar de inhoud

Klankschaal OHM (gravering) — 1200-1350 g; 20-22 cm

 114,95
Verdien 115 Spaarpunten

Klankschaal OHM (gravering) — 1200-1350 g; 20-22 cm

 114,95
Verdien 115 Spaarpunten

Dit product aangeschaft? Verdien 5 spaarpunten door een beoordeling te geven!
Met de aankoop van dit product verdien je 115 Spaarpunten.
Artikelnummer: 8719075393659 Categorie: Tag:

Klassieke klankschaal met aan de binnenzijde een elegant gegraveerd Ohm symbool.

Handgemaakte klankschaal van koper, tin en 8 edele metalen (Ag, Ni, Cd, Ru, Pd, Pt, Cr, Mn).

Gehamerde klankschalen De fabricage van gehamerde klankschalen is een volledig handmatig proces. Elke klankschaal wordt zorgvuldig in de juiste vorm gehamerd, waarbij diverse stadia doorlopen worden om de juiste vorm en een zuivere toon te verkrijgen. In dit proces worden eerst de verschillende metalen (koper, tin, ijzer, lood, goud en zilver) gesmolten in een oven, afhankelijk van wat het eindproduct vereist (koper en tin = brons) vormen de hoofdbestanddelen, voor de bronzen schalen, met zeer kleine percentages van de andere metalen voor de zeven metalen schalen. Het gesmolten metaal wordt dan uit de oven gehaald en in een mal gegoten, waarna er schijven van worden gesneden van verschillende diameters en diktes, die dan verder bewerkt kunnen worden. Daarna worden de schijven met de hand gehamerd in de gewenste vorm en grootte, na precieze meting en indeling in gewicht. Een stuk of vijf schijven worden eerst op elkaar gelegd en in de oven verhit tot roodgloeiend, waarna ze een voor een met behulp van een mal in komvorm gehamerd worden. De deskundige vaklieden kunnen dit alleen doen als het metaal roodgloeiend is, want als het teveel afkoelt wordt het broos en kunnen er scheuren ontstaan, waardoor de schaal onbruikbaar wordt. Nadat de schalen hun grove vorm hebben begint het fijne proces van afwerking. In dit stadium krijgt elke schaal haar eigen vorm en grootte, en nogmaals komt er veel fijn hamerwerk aan te pas, dus moet de schaal opnieuw roodgloeiend verhit worden om dan exact de juiste vorm en klank te krijgen. Hierna worden de schalen stuk voor stuk van buiten en van binnen geschuurd en gepolijst, en eventueel met beitels bewerkt, voor de finishing touch.

*Klankschaal sticks apart bestellen. De genoemde diameter is ter indicatie. De schalen worden handmatig vervaardigd en dus kan de diameter variëren.

Gewicht gram

1200-1350

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Klankschaal OHM (gravering) — 1200-1350 g; 20-22 cm” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wishlist 0
Continue Shopping
Chat openen
1
Meer weten over Klankschaal OHM (gravering) -- 1200-1350 g; 20-22 cm? Of hulp nodig bij je bestelling. Wij helpen je graag verder!