Meteen naar de inhoud

Saraswati klankschaal — 1750-2000 g; 27 cm

 249,95
Verdien 250 Spaarpunten

Saraswati klankschaal — 1750-2000 g; 27 cm

 249,95
Verdien 250 Spaarpunten

Dit product aangeschaft? Verdien 5 spaarpunten door een beoordeling te geven!
Met de aankoop van dit product verdien je 250 Spaarpunten.
Artikelnummer: 8719172830774 Categorie:

Gegraveerd met prachtige Saraswati afbeelding en mantra’s aan zowel binnen- als buitenzijde.
Klankschaal sticks apart bestellen.
De genoemde diameter is ter indicatie. De schalen worden handmatig vervaardigd en dus kan de diameter variëren.

 

Klankschaal ‘Saraswati, beschermster beeldende kunsten’.

Op de bodem van de schaal is een afbeelding van Saraswati gegraveerd. Zij is de beschermster van creativiteit, beeldende kunsten en beeldende kunstenaars. Door het activeren van creativiteit, een vrouwelijke energie, die de rechter hersenhelft domineert, brengen we meer balans in het leven dat hoofdzakelijk wordt gedomineerd door mentale activiteit. Deze klankschaal is dan ook bij uitstek geschikt voor sessies waar het ‘in balans brengen’ belangrijk is en creativiteit gestimuleerd dient te worden. De mantra van Saraswati is: Om Ah Guru Buddha Saraswati Siddhi Hrim. De klankschaal kan uiteraard op elke andere manier gebruikt worden waarop men graag werkt.

Gehamerde klankschalen

De fabricage van gehamerde klankschalen is een volledig handmatig proces. Elke klankschaal wordt zorgvuldig in de juiste vorm gehamerd, waarbij diverse stadia doorlopen worden om de juiste vorm en een zuivere toon te verkrijgen. In dit proces worden eerst de verschillende metalen (koper, tin, ijzer, lood, goud en zilver) gesmolten in een oven, afhankelijk van wat het eindproduct vereist (koper en tin = brons) vormen de hoofdbestanddelen, voor de bronzen schalen, met zeer kleine percentages van de andere metalen voor de zeven metalen schalen. Het gesmolten metaal wordt dan uit de oven gehaald en in een mal gegoten, waarna er schijven van worden gesneden van verschillende diameters en diktes, die dan verder bewerkt kunnen worden. Daarna worden de schijven met de hand gehamerd in de gewenste vorm en grootte, na precieze meting en indeling in gewicht. Een stuk of vijf schijven worden eerst op elkaar gelegd en in de oven verhit tot roodgloeiend, waarna ze een voor een met behulp van een mal in komvorm gehamerd worden. De deskundige vaklieden kunnen dit alleen doen als het metaal roodgloeiend is, want als het teveel afkoelt wordt het broos en kunnen er scheuren ontstaan, waardoor de schaal onbruikbaar wordt. Nadat de schalen hun grove vorm hebben begint het fijne proces van afwerking. In dit stadium krijgt elke schaal haar eigen vorm en grootte, en nogmaals komt er veel fijn hamerwerk aan te pas, dus moet de schaal opnieuw roodgloeiend verhit worden om dan exact de juiste vorm en klank te krijgen. Hierna worden de schalen stuk voor stuk van buiten en van binnen geschuurd en gepolijst, en eventueel met beitels bewerkt, voor de finishing touch.

Afmetingen 27 cm
Gewicht gram

1750-2000

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Saraswati klankschaal — 1750-2000 g; 27 cm” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wishlist 0
Continue Shopping
Chat openen
1
Meer weten over Saraswati klankschaal — 1750-2000 g; 27 cm? Of hulp nodig bij je bestelling. Wij helpen je graag verder!