Meteen naar de inhoud
yogama kopen

Yogamat kopen? 6 adviezen

Yogamat kopen. Maar welke moet ik kiezen?

Je wilt graag een yogamatje voor thuis of om mee te nemen naar de yogales, verstandig een eigen matje is namelijk wel zo fijn en hygiënisch. Een goed yogamatje is bovendien belangrijk om blessures te voorkomen en bied comfort tijdens de beoefening. Maar welke mat moet je nu kiezen? We helpen je in dit artikel graag verder om de juiste yoga mat voor jou te vinden. De Mindful Winkel heeft het assortiment yoga matten zo samengesteld dat er voor iedereen wel een geschikte mat te vinden is.

Waar moet ik allemaal op letten als ik een yogamat wil kopen?

Er zijn een aantal punten die je mee kunt nemen in je zoektocht naar de juiste mat. We sommen ze even voor je op.

• De yogastijl die je beoefent
• Het uiterlijk van de mat
• Het gewicht en de afmeting
• Het materiaal
• Hoe milieuvriendelijk is de mat
• De prijs

1. Welke yoga mat voor welke yogastijl?

Een belangrijk punt om rekening mee te houden. Wij vinden dat elke vorm van yoga een kwalitatief goede yoga mat verdiend. Je kunt onderscheid maken in de vorm van yoga die jij beoefent door deze te verdelen in twee opties. Beoefen ik een rustige vorm of een actieve vorm van yoga.

Voor de rustige vorm van yoga kies je een mat die veel comfort bied en waar je goed op kan ontspannen. Een dikkere mat is hierbij dan een goede keuze. Een dikke mat bied veel comfort en een goede schokdemping en isoleert beter zodat je minder last hebt van een eventueel koude vloer waar de mat op ligt. Nadeel van een dikke mat is dat deze wat minder grip bied, vandaar dus meer geschikt voor een rustige yogastijl zoals bijvoorbeeld yin yoga. Voorbeeld van een geschikte mat: Yogi & Yogini PVC yogamat

Voor de actieve yoga vormen is uitstekende grip wel het belangrijkste punt om op te letten bij de aanschaf van een yogamat. Een hele dikke mat is hier gewoon minder voor geschikt en hoeft ook minder goed te isoleren, je krijgt het al warm genoeg van je asanas :). Voorbeeld van een geschikte mat: Yogi & Yogini PVC yogamat Deluxe

Ook hebben wij allround yogamatjes in het assortiment met deze matjes kun je dus alle kant op en zijn nooit een slechte keuze. Voorbeeld van een allround yoga mat: YogaStyles-Cork-TPE Green yogamat

 

2. Het uiterlijk van de mat

Voor de één misschien heel belangrijk voor de ander wat minder. Wij adviseren, zorg dat je je keuze niet laat afhangen van het uiterlijk of de kleur van de mat. Een yoga mat kan er nog zo mooi uitzien maar als je er met blessures en pijn van afkomt of steeds niet genoeg grip hebt is de lol er snel af. Dus laat het uiterlijk niet de doorslag geven!

3. Het gewicht en de afmeting

Wat betreft de afmeting is er niet veel keuze in yogamatten. De maten liggen ongeveer rond de 60 cm breed en 180 cm lang. Ben je echt op zoek naar een wat grotere mat dan kunnen we je de   – YogaStyles TPE Pro XL mat adviseren, deze heeft een afmeting van 193 x 76 cm en heeft ook nog eens een superieure grip.

Het gewicht kan een rol spelen als je jouw mat bijvoorbeeld graag wilt meenemen op reis. Wij hebben een travel yogamat in het assortiment die dan een goede keuze zou kunnen zijn.

4. Het materiaal van de yogamat

De meest voorkomende materiaal soorten:

-1 PVC – Duurzaam, de pvc mat heeft een levensduur van zo’n 10 jaar. PVC bied een goede grip en is daarmee voor veel verschillende yogastijlen geschikt.

-2 TPE – Een 100% TPE mat is vrij van schadelijke stoffen, bied een uitstekende grip, heeft een levensduur van circa 5 jaar en is 100% afbreekbaar.

-3 Rubber – Is wat stroever dan PVC en is daardoor goed geschikt voor de actievere yogavormen. De levensduur is circa 5 jaar.

*Ben je allergische voor een bepaald materiaal neem dit dan uiteraard mee in je keuze!

5. Een milieuvriendelijke yogamat

De fabricage van milieuvriendelijke matten is gelukkig vandaag de dag een belangrijk factor voor fabrikanten. De meeste matten zijn dan ook helemaal zo slecht niet als het gaat om afbreekbare stoffen. Hieronder twee voorbeelden van matten die wel heel milieuvriendelijk zijn.

• YogaStyles TPE Pro XL
YogaStyles-Cork-TPE Green yogamat

6. De prijs van een yogamat

Als laatste maar zeker niet onbelangrijk wat is je budget en wat wil je uitgeven voor jouw nieuwe mat. We hebben matten in ons assortiment voor elke budget en ook de yogamatjes in het goedkopere segment zijn zeker van goede kwaliteit.

Het spreekt voor zich dat de wat duurdere matten van nog betere kwaliteit zijn en net wat meer te bieden hebben.

Wij adviseren om je keuze vooral te maken op waar je de mat voor gaat gebruiken. Ben je op zoek naar een mat die veel comfort bied of juist veel grip of wil je misschien juist een allround yogamat? Een yogamat koop je voor langere tijd dus ga niet direct voor de goedkoopste optie tenzij deze mat voor jou al alles bied waar je naar zoekt.

Wij wensen je heel veel succes met het maken van je keuze en alvast plezier op je nieuwe mat!

Namasté

© Mindful Winkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.mindfulwinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 216 reviews.
Wishlist 0
Continue Shopping
Chat openen
1
Hallo,

Welkom bij de Mindful Winkel!

Laat het ons weten als we je ergens mee kunnen helpen. Veel Minful shop plezier!

Wist je dat je bij de Veel Gestelde Vragen al veel antwoorden op je vragen kunt terug vinden?