Meteen naar de inhoud
himalaya zout kristal lamp

Zoutkristal lamp Hip of Geniaal?

Zoutlamp. Mooi en hip of toch meer…

Zoutkristallampen iedereen kent ze waarschijnlijk wel of heeft ze ooit ergens zien staan. Je ziet ze vaak in yogastudio’s of meditatieruimtes. Ze hebben iets mysterieus en natuurlijks en geven mooi licht. Maar wist je dat ze daar niet alleen maar mooi staan te zijn? De zoutkristallamp heeft ook een functie.

Waar komen echte zoutkristal lampen vandaan?

Echte zoutkristalproducten komen uit het Himalaya gebied en worden meestal ingevoerd vanuit Pakistan. Een goede zoutkristallamp of waxinelichthouder is dus gemaakt van Himalaya zout. Dit zout heeft namelijk een zeer hoog sodium chloride gehalte en heeft hierdoor een positieve werking op het lichaam (hierover straks meer). Wist je dat een zoutlamp gemaakt is van zo’n miljoenen jarig oud zout en met de hand wordt gemijnd uit het Himalaya gebergte? Daarom is elke lamp ook uniek van vorm en gewicht en een uniek item om te bezitten.

Wat doe een zoutlamp precies?

Zoals gezegd, de lampen en waxinelichthouders van zoutkristal zijn mooi en uniek maar hebben ook een functie, namelijk het zuiveren van de lucht. Electrische apparatuur in huis zorgt ervoor dat er veel positieve ionen in huis zijn, wat anders dan de naam doet vermoeden niet heel positief is voor je gezondheid. Veel positieve ionen in huis kan resulteren in niesbuien en moeilijker ademhalen. Ook draagt het bij aan een toename van stress, astma, hoofdpijn en slaapproblemen.

Maar hoe werkt een zoutlamp dan?

Door de warmte die ontstaat van de lamp of het kaarsje wordt het zout warm, warmer dan de lucht er omheen. Dit trekt water moleculen in de lucht aan (negatieve ionen). Dit water condenseert dan op het zout waardoor de positieve ionen op de lamp blijven zitten en de negatieve de lucht weer ingaan. Voilà lucht gezuiverd! Het is dus eigenlijk een natuurlijke luchtzuiveraar. Een mooi stukje techniek van miljoenen jaren oud 😊.

Door het aantrekken van de water moleculen kan het overigens zo zijn dat de lamp soms wat lekt en water verliest op het oppervlak waar het staat. Houd hier rekening mee bij het juiste plekje kiezen. Wil je hem echt op je dure design kastje plaatsen, zorg dan dat je iets onder de lamp plaatst wat het water opvangt of absorbeert zodat er geen vlekken of kringen op je mooie kastje komen.

 

Naar het assortiment zoutkristal producten

 

Namasté

Team Mindful Winkel

 

© Mindful Winkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.mindfulwinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 216 reviews.
Wishlist 0
Continue Shopping
Chat openen
1
Hallo,

Welkom bij de Mindful Winkel!

Laat het ons weten als we je ergens mee kunnen helpen. Veel Minful shop plezier!

Wist je dat je bij de Veel Gestelde Vragen al veel antwoorden op je vragen kunt terug vinden?